Waarom studenten en de horeca een ‘perfect match’ zijnstudenten terras
The Job Bar

Dat studenten van een drankje houden is geen geheim. Veel studiebollen brengen dan ook meer tijd door in de kroeg dan in de bibliotheek. Dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven. Maar ook een groot gedeelte van het personeel in de horeca is student! Wil je weten waarom? Hieronder vind je vier redenen waarom studenten houden van een bijbaan in de horeca.

1. Actief bezig zijn

Als student zit je vaak op je kont. In college of tijdens het studeren. Door al je sociale activiteiten schiet het sporten er vaak ook nog eens bij in. Maar dit maakt niets uit! Tijdens jouw bijbaan in de horeca haal je al die gemiste uren op de loopband namelijk met gemak in op één avondje!

2. Nieuwe mensen ontmoeten

In de horeca ontmoet je meer mensen dan bij welke andere bijbaan dan ook. Iedere dag kom je met nieuwe gasten in contact. Hierdoor ontwikkel je je sociale skills in een razendsnel tempo. En als je geluk hebt zitten er tussen je collega’s een paar toffe mensen die je snel tot je vrienden kunt rekenen!

3. Flexibele werktijden

Als student heb je niet veel verplichtingen, maar je colleges kun je beter niet missen. Voordeel van werken in de horeca is dat je werktijden vaak buiten de college-uren vallen. Komt dat even goed uit!

4. De after-work-borrels

Het is vaak hard werken in de horeca. Zowel mentaal als fysiek. Je staat vaak meer dan 8 uur op je benen en bij sommige gasten wordt je geduld en stresslevel flink op de proef gesteld. Als jouw dienst erop zit, kun je eindelijk samen met je collega’s gaan genieten van de after-work-borrel. Gratis! Als arme student klinkt je dit natuurlijk als muziek in de oren.Deel dit artikel:
  Naar blogoverzichtInteresse in een baan in de horeca? Bekijk dan snel het job overzicht!

Bekijk jobs