Zo word je een leukere horecagastThe Job Bar

De gast is koning. Dat is het eerste dat je leert als je met knikkende knieën aan je eerste horecabaantje begint. Ook als ervaren horecatijger blijft deze gouden regel van kracht. Je doet er alles aan om je gasten culinair bevredigd door de deur te laten gaan. Toch zou het in sommige situaties fijn zijn als de gasten een tikkie meer rekening met het horecapersoneel zouden houden. Daarom nu een keer geen tips voor nieuwe werknemers in de horeca, maar juist voor de gasten. 😉

1. Apart afrekenen

Eerlijk is eerlijk: in sommige situaties is het heel handig om allemaal je eigen gedeelte van de bon te betalen. Horecapersoneel is er echter wat minder dol op. Als je hen een plezier wilt doen, kijk dan even hoe druk het is op het moment dat je apart zou willen afrekenen. Op drukke terrasdagen of tijdens het hoogtepunt van een lunch of diner kan het namelijk zo zijn dat het personeel een béétje in de stress raakt van een groepje van 6 mensen die allemaal apart willen pinnen.

2. Het terras verbouwen

Het is een prachtige dag en je bemachtigt met je vrienden een mooi plekje op het terras. Stoelen worden bij andere tafels vandaan gehaald en tafels worden tegen elkaar aangeschoven. Supergezellig natuurlijk! Denk er alleen wel aan dat je niet met je stoel pontificaal in het looppad van de serveerster gaat zitten. Oh, en als je vertrekt… Denk er dan even aan om de stoelen en tafels weer terug te zetten in de originele staat. Kleine moeite voor jou, groot plezier voor het personeel!

3. Om en om bestellen

Je bent met je beste vrienden in de kroeg en de sfeer zit er goed in. Zoals altijd drinkt de één wat sneller dan de ander, dus soms slaan er wat vrienden een rondje over. Begrijpelijk. Niemand drinkt graag lauw bier. De bediening zal hier ook geen problemen mee hebben. Wel wordt het vervelend als een groepje drankjes blijft bestellen, terwijl de bediening een minuut eerder nog aan tafel stond. Zorg er dus voor dat de ober of serveerster geen dagtaak krijgt aan het bedienen van jouw vriendengroep. Probeer het om en om bestellen een klein beetje binnen de perken te houden. Zo houd je het voor iedereen leuk.

4. Bij het uitgiftepunt gaan staan borrelen

Als je aan de bar staat en de ober je al drie keer vriendelijk heeft verzocht om even plaats te maken omdat hij zijn drankjes nodig heeft, dan is de kans groot dat je staat bij het uitgiftepunt. Dit punt van de bar is de plek waar de obers en serveersters hun drankjes van de barman aangereikt krijgen. Doe het personeel én jezelf een lol en ga op een andere plek staan!

5. Niet vertrekken bij sluitingstijd

Het blijft een vervelend moment. Het moment dat je door het horecapersoneel vriendelijk wordt verzocht om de tent te verlaten, omdat ze gaan sluiten. Je bent nog lekker aan het borrelen en hebt geen zin om te vertrekken. Bedenk op dat moment wel dat het horecapersoneel al de hele dag heeft gewerkt en ook wel toe is aan een borrel. Of hun bed. Wees dus lief en zet je kroegentocht ergens anders voort!Deel dit artikel:
  Naar blogoverzichtInteresse in een baan in de horeca? Bekijk dan snel het job overzicht!

Bekijk jobs