Veelgestelde vragen- Werkzoekenden -


Werkgevers

Vacatures

Waar kan ik terecht voor meer informatie over een vacature?

In het job overzicht vind je alle openstaande vacatures van dit moment. Via de knop ‘Bekijk vacature’ vind je alle informatie over de vacature die bij ons bekend is. Voor meer informatie over de vacature neem je contact op met de werkgever.

Hebben jullie ook horecavacatures buiten Amsterdam?

Op dit moment plaatsen wij voornamelijk vacatures voor horecajobs in (regio) Amsterdam. Wij zijn van plan om het aanbod binnenkort uit te breiden met horecavacatures in andere steden.

Kan ik een vacature opslaan om op een ander tijdstip te kunnen solliciteren?

In het grijze vlak onderaan elke vacature heb je de mogelijkheid om de vacature naar jezelf te e-mailen. Zo kun je de vacature gemakkelijk terugvinden en solliciteer je wanneer het jou uitkomt!

Hoe blijf ik gemakkelijk op de hoogte van het actuele vacatureaanbod op The Job Bar?

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter: hier worden altijd de nieuwste vacatures met jou gedeeld!

 

Solliciteren

Moet ik mij aanmelden of inschrijven bij The Job Bar voordat ik kan solliciteren?

Je hoeft je niet aan te melden of in te schrijven bij The Job Bar om te kunnen solliciteren. Onderaan de vacature waarop je wilt solliciteren vind je in het oranje vlak het sollicitatieformulier. Vul dit sollicitatieformulier compleet in en druk op ‘Verstuur sollicitatie’.

Met het versturen van het sollicitatieformulier ontvangt de werkgever jouw sollicitatie per e-mail. Jij ontvangt een kopie van jouw sollicitatie in je mailbox. In deze e-mail vind je ook de contactgegevens van de werkgever. Alle verdere communicatie over jouw sollicitatie verloopt verder tussen jou en de werkgever. The Job Bar speelt geen rol in het sollicitatieproces.

Moet ik horeca-ervaring hebben om te kunnen solliciteren?

Niet voor alle jobs is horeca-ervaring vereist. Zet in het job overzicht de filter ‘Horeca-ervaring’ op ‘Nee’. Je krijgt vervolgens alle vacatures te zien waarvoor geen horeca-ervaring vereist is.

Hoe kan ik solliciteren?

Onderaan de vacature waarop je wilt solliciteren vind je in het oranje vlak het sollicitatieformulier. Vul dit sollicitatieformulier compleet in en druk op ‘Verstuur sollicitatie’.

Met het versturen van het sollicitatieformulier ontvangt de werkgever jouw sollicitatie per e-mail. Jij ontvangt een kopie van jouw sollicitatie in je mailbox. In deze e-mail vind je ook de contactgegevens van de werkgever. Alle verdere communicatie over jouw sollicitatie verloopt verder tussen jou en de werkgever. The Job Bar speelt geen rol in het sollicitatieproces.

Welke documenten moet ik meesturen in het sollicitatieformulier?

In de vacature en in het sollicitatieformulier laten wij jou weten welke documenten de werkgever van jou wil ontvangen voor de sollicitatie (denk aan motivatiebrief, cv, foto, relevante diploma’s, etc).

Ik heb gesolliciteerd, maar de werkgever reageert niet. Wat moet ik doen?

Voor vragen over het verloop van je sollicitatie dien je contact op te nemen met de werkgever. De contactgegevens van de werkgever vind je terug in de e-mail met daarin de kopie van jouw sollicitatie. Als een werkgever niet reageert op jouw e-mail, dan is het wellicht verstandig om telefonisch contact op te nemen of even langs te gaan.

 

Salaris

Waarom wordt het uurloon/maandloon niet vermeld bij de vacature?

In bepaalde gevallen kiest de werkgever ervoor om het uurloon niet te vermelden in de vacature. Dit komt bijvoorbeeld omdat het loon wordt bepaald in overleg met de werknemer of omdat het salaris afhankelijk is van de leeftijd of ervaring van de werknemer.

Word ik door The Job Bar betaald als ik word aangenomen?

Als je wordt aangenomen, dan ga je gewoon in dienst bij de werkgever. De werkgever zal jou dus ook uitbetalen.

 

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een PM via Facebook, mail naar info@jobbar.nl of maak gebruik van het contactformulier. Wij helpen je graag!